Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση για την παράσταση διαμαρτυρίας στο ΕΚΒ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του σωματείου συμβασιούχων εργαζομένων σε ΝΠΙΔ

ΕΚΒ: ΑΠΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ, ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Την Τετάρτη 25/09 το σωματείο συμβασιούχων εργαζομένων σε ΝΠΙΔ είχε προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας στο ΕΚΒ, για την πλέον των 5 μηνών καθυστέρηση αποπληρωμής των συμβασιούχων που εργάστηκαν από το Νοέμβρη του 2012 έως και το Μάιο του 2013 στο πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας».  Εκείνοι όμως που υπέγραφαν ως εργοδότες τη σύμβαση εργασίας μας, δηλαδή ο πρόεδρος του ΕΚΒ, απουσίαζαν. Για τη στάση τους, αυτή δεν αξίζει καν σχολιασμός. Απ’ ότι φαίνεται, προτίμησαν να κρυφτούν στα «λαγούμια» της κυβερνητικής και εργοδοτικής τους ντροπής, από το να αντιμετωπίσουν και να δώσουν μια πειστική και τίμια απάντηση σε εκατοντάδες απλήρωτους εργαζόμενους. Παραθέτουμε όμως το δικό μας «απουσιολόγιο» του ΕΚΒ που αναδεικνύει πλήρως τη «γύμνια» του :
  • Απόν, στον αγώνα που δίνει μια μεγάλη πλειοψηφία συναδέλφων μας, ενάντια στην απλήρωτη εργασία, σε αντιπαράθεση με την πλήρη καταπάτηση των εργατικών κατακτήσεων, από τους πρώτους μήνες που βρέθηκε στις προσωρινές θέσεις εργασίας της.
  • Παρόν, στην εκστρατεία της κυβέρνησης για επιβολή του καθεστώτος της απλήρωτης εργασίας, της αντικατάστασης της μόνιμης και σταθερής εργασίας με ολιγόμηνες συμβάσεις, του τσακίσματος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και συνολικά της εμπέδωσης από την εργαζόμενη πλειοψηφία του εργασιακού μεσαίωνα ως κανόνα ή ακόμα χειρότερα ως «εθνική ανάγκη».
  • Απόν, από το θεσμικό, στοιχειώδες και τυπικό του καθήκον, να «φέρει τα πάνω κάτω» για οποιονδήποτε εργαζόμενο μένει έστω και μια ημέρα απλήρωτος, πολύ περισσότερο, όταν αυτοί οι εργαζόμενοι είναι μερικές εκατοντάδες… Δεν γίνεται όμως να φορά και τη «φανέλα» των εργατικών διεκδικήσεων και του εργοδότη και του κοινωνικού εταίρου και προφανώς προτίμησε τη δεύτερη που είναι και πιο «κυριλέ» και μπορεί να κυκλοφορεί και στα κυβερνητικά σαλόνια.  
  • Παρόν, στην προσπάθεια τσακίσματος οποιουδήποτε εργατικού σκιρτήματος στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» και όχι μόνο…, σε συνεργασία και σύμπλευση με όλο τον κυβερνητικό μηχανισμό της περιοχής (δημάρχους, κυβερνητικά στελέχη, επιλεγμένες δημοσιογραφικές «πένες»).

Αν νομίζουν πως με τη μεθοδολογία τους μας τσακίζουν το ηθικό είναι βαθιά γελασμένοι. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να χαλάνε τη «μόστρα» τους στους κομματικούς μηχανισμούς που θέλουν να πιστεύουν, ή θέλουν να πιστέψουμε εμείς πως αυτό είναι το εργατικό κίνημα. Έχουμε απόλυτη συνείδηση πως δίνουμε μια μάχη που ξεπούλησαν εκείνοι που σήμερα υπογράφουν ως εργοδότες. Ξεφτίλισαν και χαντάκωσαν τις εργατικές κατακτήσεις. Αγώνες όμως σαν και τους δικούς μας είναι το μέλλον. Αγώνες που θα ξανασηκώσουν στις πλάτες τους το βάρος της αναμέτρησης με την εργοδοσία και την κυρίαρχη πολιτική, όχι για έναν καλύτερο συμβιβασμό, αλλά για να νικήσουν. Από αυτή τη σκοπιά το σωματείο μας δε θα πάψει να διεκδικεί με κάθε μέσο, αυτά που βάναυσα στερούνται από τους συναδέλφους μας, παλεύοντας ταυτόχρονα  για μόνιμη και σταθερή εργασία, μισθούς που να ανταποκρίνονται στις κοινωνικές ανάγκες και εργασία έξω από τα όρια της άμισθης ή μισθωτής σκλαβιάς.      


σωματείο συμβασιούχων εργαζομένων σε ΝΠΙΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου