Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, την Τετάρτη 25/09 στις 11:00.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πόσο ακόμα; Πόσο ακόμα θα «τσαλακώνετε» την αξιοπρέπειά μας; Πόσο ακόμα πρέπει να περιμένει ένας εργαζόμενος για να εξοφληθεί για την εργασία του; Πόσο ακόμα οι γραφειοκράτες του ΕΚΒ και του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, που με τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» απέκτησαν και έναν ακόμη ντροπιαστικό τίτλο, γινόμενοι εργοδότες, θα μας κοροϊδεύουν; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που εκφράζει μια μεγάλη πλειοψηφία εργαζόμενων που ενώ η σύμβαση τους έληξε στις αρχές Μαΐου( 5 Μαΐου), παραμένουν ακόμα ανεξόφλητοι (για 5 και πλέον μήνες…), καθώς τους οφείλονται, από 200 έως 600 περίπου ευρώ, ανάλογα με τον χρόνο απόλυσης του καθενός. Ποσά «αστεία» για τα εκατομμύρια που αρπάζονται καθημερινά από το λαό για τις ορέξεις των ντόπιων και ξένων αρπακτικών του κεφαλαίου, αλλά αναγκαία, για ανθρώπους που εργάστηκαν και τους ανήκουν. 
Δεν χωρά πλέον καμία αμφιβολία, πως αυτή η αναίτια καθυστέρηση οφείλετε σε έναν και μόνο λόγο. Στο να εμπεδώσουν οι εργαζόμενοι πως από εδώ και πέρα, θα εργάζονται (όταν εργάζονται…) απλήρωτοι, ακόμη και αν ο μισθός τους, είναι «ψίχουλα». Θέλουν με αυτό τον τρόπο να εντείνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Μα πάνω απ΄όλα θέλουν να δημιουργήσουν εργαζόμενους που θα παραιτηθούν από τα στοιχειώσει δικαιώματά τους. Εκεί έγκειται και ο διαρκής ψυχολογικός πόλεμος της αναμονής, χρημάτων τα οποία το ελληνικό δημόσιο έχει στα χέρια του από τον περασμένο Σεπτέμβρη. Το «παιχνίδι» είναι τόσο καλοστημένο, που όταν μετά από μήνες αναμονής καταβάλλεται κάποιο ποσό του οφειλόμενου μισθού,  ο εργαζόμενος πλέον, να μην το εκλαμβάνει ως δίκαια αμοιβή για την εργασία του, αλλά σαν κάποια «χάρη», «δώρο», «φιλοδώρημα» ή «βοήθεια».
Όσο όμως και να επιμένουν, υπάρχουν ακόμα κάποιοι που θα συνεχίσουν να βροντοφωνάζουν, μέχρι να το επιβάλλουν, πως η εργασία είναι δικαίωμα για όλους και η άμεση καταβολή των μισθών είναι υποχρέωση της όποιας εργοδοσίας. Όσο και να θέλουν να εμπεδώσουμε τη μοιρολατρία, εμείς γνωρίζουμε πως οι οργανωμένοι εργάτες που διεκδικούν μαχητικά χωρίς να κάνουν βήμα πίσω, μπορούν να νικήσουν. 
Το σωματείο συμβασιούχων εργαζομένων σε ΝΠΙΔ καλεί τους απολυμένους συναδέλφους συμβασιούχους, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, την Τετάρτη 25/09 στις 11:00. Απαιτούμε την άμεση εξόφλησή μας.

Σωματείο συμβασιούχων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου

 μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου