Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση για το συντονισμό και τη διεύρυνση του απεργιακού κύματος

Ο Αγώνας στην εκπαίδευση και στους κλάδους που απεργούν να γίνει αγώνας όλων των εργαζομένων και της κοινωνίας!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Το σωματείο συμβασιούχων εργαζομένων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που, μέσα από τις μαζικές γενικές συνελεύσεις τους, αποφάσισαν να ξεκινήσουν αποφασιστικό αγώνα σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και του κεφαλαίου. Χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, στα ασφαλιστικά ταμεία, στα νοσοκομεία, στα υπουργεία, τις κινητοποιήσεις της νεολαίας και τους χιλιάδες εργαζόμενους που σηκώνουν το ανάστημά τους για να αντιμετωπίσουν την βάρβαρη επίθεση. Πρόκειται για μία αναμέτρηση που ανοίγει τον δρόμο για ένα νέο γύρο νικηφόρων αγώνων που θα φέρει ανεπανόρθωτο πλήγμα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και σύσσωμο το αστικό μπλοκ, σε πλήρη συμπόρευση με επιτελεία της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, επιτελούν το καταστροφικό τους έργο για χάρη της κερδοφορίας. Το «success story» δεν είναι τίποτα άλλο από την αγωνιώδη προσπάθεια να απαλλοτριώσουν κάθε δημόσιο αγαθό, να απολύσουν όσους περισσότερους εργαζόμενους μπορούν και να οδηγήσουν την κοινωνική πλειοψηφία στα κάτεργα της ανάπτυξης των 400 ευρώ και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Θυσιάζουν την πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού και της νέας γενιάς, επιδεικνύοντας με θράσος χαλκευμένα νούμερα πρωτογενούς πλεονάσματος. Δημιουργούν έναν εργασιακό μεσαίωνα, όπου οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η περιπλάνηση και η φτώχεια θα καταρτίζουν την νέα πραγματικότητα!
Οι κατάπτυστες συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και σε μια σειρά άλλων κοινωνικών υπηρεσιών από τον υπουργό εργασίας, αν και πλασαρίστηκε ως «σανίδα σωτηρίας» μέσα στη θάλασσα της ανεργίας, δεν είναι τίποτα άλλο από μια βραχύβια «παράταση ζωής» στα εκατομμύρια «μελλοθανάτων» που δημιουργεί καθημερινά η λαίλαπα των μνημονίων, των κυβερνήσεών τους, της Ε.Ε. και της εργοδοσίας. Οι εφεδρείες και οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα δεν είναι παρά ο μόνος δρόμος για την γενίκευση αυτής της κατάστασης. Το νεοϊδρυθέν σωματείο μας δεν μπορεί παρά να μην βρίσκει στο πρόσωπο των αγωνιζόμενων κλάδων του δημοσίου τους φυσικούς του συμμάχους για την ανατροπή της επίθεσης και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας αλλά και αυτών όλης της εργατικής τάξης! Ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει όποτε έχει την ευκαιρία ότι θα περάσει το νέο σφαγείο και ας πέσει. Εμείς βροντοφωνάζουμε να πέσει!
Αυτή η μάχη για να είναι νικηφόρα δεν πρέπει να δοθεί από τον καθένα μόνο του! Ενώ τα κυβερνητικά παπαγαλάκια εδώ και δύο χρόνια λύσσαξαν να φωνάζουν για τις «συντεχνίες» που δεν μπορούν να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα, τώρα τολμούν και δείχνουν το δάχτυλο στους καθηγητές που έβαλαν στην απεργία το αυτονόητο αίτημα της ανατροπής εδώ και τώρα αυτής της πολιτικής! Ένα αίτημα που αποτελεί από μόνο του κάλεσμα αγώνα σε όλη την κοινωνία, για να παρατάξει τις δυνάμεις της σε θέση μάχης, ώστε να πέσει επιτέλους η συγκυβέρνηση. Κάθε απεργία είναι πολιτικό ζήτημα, κάθε μάχη αποτελεί απευθείας αναμέτρηση με το σάπιο πολιτικό σύστημα που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου! Ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα όλης της χώρας να δώσουν το μήνυμα και στον υπόλοιπο λαό να εξεγερθεί για να τους ρίξει. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος! Τα μέτρα ενός νέου μνημονίου, που απαιτεί ο Σόιμπλε και η Ε.Ε. πρέπει να σημάνουν το τέλος τους. Ήρθε η ώρα για πανεργατικό ξεσηκωμό!
Σε αυτούς τους αγώνες πρέπει να πάρει θέση κάθε εργαζόμενος και άνεργος, κάθε νέος, όλοι οι κλάδοι και τα συνδικάτα. Δεν περιμένουμε καμία «ηγεσία» του υποταγμένου συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΕΚΒ να πάρουν πρωτοβουλίες. Η ΓΣΕΕ προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει τον ιδιωτικό τομέα έξω από το παιχνίδι. Η ΑΔΕΔΥ αντί να κάνει πολιτικό ζήτημα όλης της κοινωνίας τις κραυγές αγανάκτησης καθηγητών, μαθητών και γονιών για το μέλλον της παιδείας σφυρίζει αδιάφορα και με απεργιακά πυροσβεστικά διήμερα προστατεύει τους υπόλοιπου κλάδους μην κολλήσουν την αρρώστια της ανυπακοής στην κυβερνητική πολιτική. Η κλιμάκωση και ο συντονισμός από τα κάτω είναι μονόδρομος και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες αποδείχθηκαν ανίκανες να τον επιτελέσουν. Η στάση του «εργοδότη μας» ΕΚΒ είναι αυτή που αρμόζει άλλωστε σε μία καρικατούρα που στα μάτια της εργαζόμενης πλειοψηφίας και της νεολαίας δεν αποτελεί παρά ένα κυβερνητικό παραμάγαζο. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν είναι απλά συμβιβασμένοι συνδικαλιστές στην υπηρεσία του κεφαλαίου και των πολιτικών δυνάμεων που το συναπαρτίζουν – ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ!  Όλοι οι κλάδοι μέσα από την πείρα τους αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να ανεξαρτητοποιηθούν και να παλέψουν ενάντια στα σχέδια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Τώρα είναι η ώρα για ένα βήμα παραπάνω στον αγώνα! Τώρα είναι η ώρα να αφουγκραστούμε την πείρα των συναδέλφων μας σε άλλες πόλεις και να δημιουργήσουμε όρους νίκης!
Το σωματείο μας προτείνει την δημιουργία ενός συντονιστικού αγώνα πρωτοβάθμιων σωματείων  του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και των εργατικών και νεολαιίστικων  συλλογικοτήτων στην πόλη του Βόλου που θα ηγηθεί της παραπάνω αναγκαιότητας για κλιμάκωση και συντονισμό! Για την οργάνωση των απεργιακών επιτροπών και των απεργιακών κινητοποιήσεων, για την έμπρακτη αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους απεργούς, για την ενιαία φωνή του μαχόμενου εργατικού κινήματος, για την προώθηση του σχεδίου απεργίας διαρκείας σε όλους του κλάδους, για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης-τρόικας, για το σταμάτημα της κρατικής και κυβερνητικής τρομοκρατίας! Για να καλέσουμε σε συνελεύσεις και κινητοποιήσεις σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, σε κάθε σωματείο, για να οργανώσουμε τώρα συντονισμένο, πανεργατικό και παλλαϊκό αγώνα.
Δε σκύβουμε το κεφάλι, δε συμβιβαζόμαστε με αυτό που μας παρουσιάζουν ως πραγματικότητα, δεν αρκούμαστε στα ψίχουλά που μας δίνουν επιτρέποντας οριακά την επιβίωσή μας! Παλεύουμε, ενάντια στην απλήρωτη εργασία, στην καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων μας από το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και τις ΜΚΟ, που έχει γίνει καθεστώς στα προγράμματα Κ.Ο.Χ.
ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΒΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΠΩΣ Η ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου