Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Καταγγελεία του σωματείου συμβασιούχων εργαζομένων σε ΝΠΙΔ για το "κοινωφελές ίδρυμα Αθηναίος Περσεύς"

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο… Η ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

          Το προηγούμενο διάστημα ήρθε στο φώς της δημοσιότητας, κάτι που λιγότερο ή περισσότερο όλοι γνώριζαν. Έγινε γνωστό, πως οι λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όχι απλά «μη κυβερνητικές» δεν ήταν, αλλά τροφοδοτούνταν με τον πιο άμεσο τρόπο από τις χρηματοδοτήσεις μιας σειράς υπουργείων. Αυτό όμως που δεν ανέδειξαν τα ΜΜΕ, ήταν πως το πραγματικό σκάνδαλο με τις ΜΚΟ, είναι πως όλα τα τελευταία χρόνια είναι πρωταγωνιστές, με τη συνδρομή του ΕΣΠΑ,  στη θεμελίωση των νέων εργασιακών σχέσεων και της απλήρωτης εργασίας.
            Την αντεργατική λίστα των «κατορθωμάτων» τους στην περιοχή μας, συμπληρώνει το «κοινωφελές ίδρυμα Αθηναίος Περσεύς»  (ΝΠΙΔ), που «επινοικιάζει» εργαζόμενους στον τομέα του πολιτισμού και της αρχαιολογίας. Συγκεκριμένα στους εργαζόμενους που προσελήφθησαν  στη Σκόπελο, το διάστημα από το Μάη του 2013 έως και το Δεκέμβρη του ίδιου έτους, οφείλονται 2500 ευρώ. Το σωματείο μας καταγγέλλει την απαράδεκτη και αναίτια καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων από την «Αθηναίος Περσεύς» και απαιτεί να δοθούν τώρα τα οφειλόμενα χρήματα στους συναδέλφους. Οι υπεκφυγές για τις ευθύνες της «γραφειοκρατίας», απλά τείνουν να επιβεβαιώσουν τον κανόνα της σύγχρονης δουλείας που προσπαθούν να επιβάλουν η κυβέρνηση, η ΕΕ μέσα από τα προγράμματά της και οι πάντα πρόθυμες να τα υλοποιήσουν ΜΚΟ (με το αζημίωτο βέβαια…!!!)
            Για μια ακόμη φορά γίνεται εμφανές, πως τα περιβόητα προγράμματα της «ανάπτυξης» του ΕΣΠΑ, δε δημιουργήθηκαν για να βάλουν φρένο στην καλπάζουσα ανεργία των 1.500.000 ανέργων. Δημιουργήθηκαν για να εκμεταλλευτούν την απελπισία που δημιουργεί η ανεργία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως δούρειος ίππος για την ολοκληρωτική κατάργηση οποιουδήποτε εργατικού δικαιώματος και να εμπεδώσουν ταυτόχρονα οι νέες γενιές των σύγχρονων δούλων του 21ου αιώνα, πως πλέον οι όροι εργασία και δικαίωμα θα είναι δύο ασυμβίβαστες έννοιες.
            Στην εργαζόμενη πλειοψηφία δε χαρίστηκε τίποτα και ποτέ. Όλα κατακτήθηκαν με σκληρούς και ανυποχώρητους αγώνες. Να μη μάθουμε να ζούμε με το κεφάλι σκυμμένο. Να μην ενσωματώσουμε τη μιζέρια και τη μοιρολατρία. Φτιάχνουμε σε όλους τους χώρους εργασίας μαχητικές συλλογικότητες ενάντια στην απλήρωτη εργασία, την εργοδοτική ασυδοσία, την κυβερνητική τρομοκρατία και τις οδηγίες και τα προγράμματα της ΕΕ. Καταγγέλλουμε άμεσα και δημόσια την απλήρωτη εργασία και την αυθαιρεσία στους τόπους εργασίας και δεν κάνουμε «υπομονή» όπως προτρέπουν διάφοροι καλοθελητές.  Ενισχύουμε το σωματείο μας που παλεύει να ξηλώσει τη βαρβαρότητα της «κοινωφελούς εργασίας». Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλο το λαό με συλλογικές συμβάσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και στις νέες τεχνολογικές και επιστημονικές δυνατότητες βάσει των οποίων μπορούμε να εργαζόμαστε όλοι, με λιγότερες ώρες εργασίας και περισσότερες απολαβές. Στην ενότητα των εργαζομένων η δύναμη. Στον αγώνα η ελπίδα!!


Σωματείο Συμβασιούχων Εργαζομένων σε ΝΠΙΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου