Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Πετυχημένη παρέμβαση του σωματείου μας ενάντια στην επαίσχυντη οδηγία του ΟΑΕΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ  ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΝΠΙΔ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

Την Παρασκευή 27/12 μέλη του σωματείου συμβασιούχων εργαζομένων σε ΝΠΙΔ, προέβησαν σε παρέμβαση προς τη διεύθυνση του καταστήματος του ΟΑΕΔ στο Βόλο, με στόχο να ανατραπεί η επαίσχυντη οδηγία προσλήψεων στο νέο πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» του ΟΑΕΔ, που προέβλεπε τη διαγραφή των ανέργων που αρνούνται θέσεις στα αντίστοιχα προγράμματα. Η παρέμβαση του σωματείου εργαζομένων σε ΝΠΙΔ στον ΟΑΕΔ του Βόλου, καθώς και ενέργειες άλλων συλλογικοτήτων σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, απέσπασαν δεσμεύσεις σχετικά με την αδρανοποίηση της συγκεκριμένης διάταξης της οδηγίας προσλήψεων. Συγκεκριμένα κατά την παρέμβαση του σωματείου μας στον ΟΑΕΔ Βόλου λάβαμε τη διαβεβαίωση από τη διεύθυνση, πως η εν λόγο οδηγία δε θα εφαρμόζεται και πως εντός της ερχόμενης εβδομάδας, θα δημοσιευθεί και συμπληρωματική οδηγία που θα επιβεβαιώνει την προφορική δέσμευση.
Η παρέμβαση μας στον ΟΑΕΔ ολοκληρώθηκε λαμβάνοντας μια θετική απόκριση σε σχέση με το αίτημα, η οποία μένει να επιβεβαιωθεί τόσο σε επίπεδο επίσημης ανακοίνωσης όσο και σε επίπεδο πράξης. Η παρουσία μας στον ΟΑΕΔ προκάλεσε ωστόσο μια ανησυχία στις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις. Άνδρες της ασφάλειας Μαγνησίας, καθώς και ένστολοι αστυνομικοί παραβρέθηκαν στο κατάστημα του ΟΑΕΔ Βόλου, μάλλον για να εποπτεύσουν και να «συνοδεύσουν» αν χρειαζόταν την παρέμβασή μας… Αυτή η ευτράπελη ιστορία που εκτυλίσσονταν παράλληλα και με αφορμή την παρουσία των μελών του σωματείου μας στον ΟΑΕΔ Βόλου, φανερώνει με έναν πολύ σοβαρό τρόπο τις διαθέσεις της κυβέρνησης και των συνεργατών της απέναντι σε κάθε μορφή διεκδίκησης των δικαιωμάτων εργαζομένων και ανέργων.
Αυτές οι στάσεις και οι συμπεριφορές αποτελούν μια ακόμα απόδειξη πως οι εργατικοί αγώνες και οι διεκδικήσεις, αποτελούν έναν κομβικό δρόμο για να ηττηθεί η βαρβαρότητα του σύγχρονου καπιταλισμού. Ακόμα και τα πιο πρωτόλεια αγωνιστικά σκιρτήματα των εργαζομένων προκαλούν αναστάτωση στους εμπνευστές και υποστηρικτές των μνημονίων και της «ευρωπαικής ολοκλήρωσης»
Αυτός ο αγώνας δεν έχει «εργολάβους» και «ειδικούς». Είναι υπόθεση όλων των συναδέλφων μέσα από τη συλλογική μας δράση, μέσα από την οργάνωση στο σωματείο μας, να τσακίσουμε τις γαλέρες των «κοινωφελών» προγραμμάτων και κάθε μορφή εργασιακής εκμετάλλευσης, ως ένα αναγκαίο βήμα για μια απαραίτητη εργατική αναγέννηση. Η αρχή έχει γίνει. Στο χέρι μας είναι να χτίσουμε μια νέα ζωή στο μπόι των ονείρων μας.


Σωματείο Συμβασιούχων Εργαζομένων σε ΝΠΙΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου