Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ψηφισμα για τη σταση μας απο εδω και εμπρος


ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ» ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 21/01

Δύο μήνες τώρα οι εργαζόμενοι στην «κοινωφελή εργασία» παλεύουμε για το αυτονόητο. Για την καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων μας, καθώς και για τη σταθερή μηνιαία καταβολή των μισθών μας.  Με τον αγώνα μας έπεσαν οι μάσκες. Όλοι εκείνοι που παρουσιάζονταν αρχικά ως «φίλοι», αποδείχτηκε ότι ήταν εκείνοι που όχι απλά με τη συμβολή τους υπέσκαπταν τα στοιχειώδη εργατικά δικαιώματά μας, αλλά με το που τολμήσαμε να τα διεκδικήσουμε συλλογικά, έσπευσαν να μας καταγγείλουν, να μας τρομοκρατήσουν και να υπονομεύσουν τον αγώνα μας. Αυτοί είναι τόσο το Εργατικό Κέντρο, όσο και η Δημοτική αρχή της πόλης, που με τη στήριξη των κυβερνητικών επιλογών απέδειξαν ότι όχι απλά δεν έχουν κανένα κοινό με τους εργαζόμενους, αλλά υποσκάπτουν διαρκώς το μέλλον τους.
Ο αγώνας μας όμως απέδειξε και κάτι άλλο. Ότι τίποτε δεν μπορεί να κατακτηθεί χωρίς σκληρούς και ανυποχώρητους αγώνες. Δεν μας ξεγελάν οι παρεμβάσεις των πολιτικών κύκλων για το θέμα μας. Αν εμείς δε φτάναμε το «μαχαίρι στο κόκαλο» δεν θα είχαν κάνει τίποτα, πολύ απλά γιατί η πραγματικότητα που βιώνουμε είναι δικό τους δημιούργημα. Δε μας χαρίστηκε και δεν πρόκειται να μας χαριστεί τίποτα. Ότι κερδίσουμε θα το κερδίσουμε ενωμένοι μέσα από τους αγώνες μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια.
Δε σταματάμε όμως εδώ. Αναμένουμε στη βάση των υποσχέσεων που λάβαμε μετά από τους αγώνες μας να πληρωθούμε το σύνολο των δεδουλευμένων μας μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Δεν πρόκειται να μας κλείσουν το στόμα με την καταβολή ενός μέρους από τα δεδουλευμένα μας. Απαιτούμε το σύνολο των δεδουλευμένων τώρα. Η συνέλευση μας αποφασίζει πως αν μέχρι την Παρασκευή 25/01  δεν έχουμε τα χρήματα που μας οφείλουν, θα ξανασυνεδριάσουμε σε νέα γενική συνέλευση την ίδια μέρα το απόγευμα στις 19:30 στο ΕΚΒ προκειμένου να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας μέχρι να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Την ευθύνη για την κλιμάκωση και την ένταση των κινητοποιήσεών μας από εκεί και πέρα θα την έχουν αποκλειστικά οι πολιτικοί και διοικητικοί υπεύθυνοι της 3μηνης άμισθης εργασίας μας. «Το κρίμα στο λαιμό τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου