Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Το κείμενο παρέμβασης στην Πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη 10/01



ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ»

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ: Είμαστε απλήρωτοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι με τα λεγόμενα «προγράμματα κοινωφελούς εργασίας», 5μηνης διάρκειας. Αν και διανύουμε τον τρίτο μήνα εργασίας δεν έχουμε δει ούτε ένα ευρώ. Είμαστε μάλλον απ’ ότι φαίνεται κάποια από τα εκατοντάδες χιλιάδες «πειραματόζωα» της σύγχρονης δουλείας, της απλήρωτης δουλειάς χωρίς δικαιώματα. Είμαστε ο κανόνας που προσπαθεί να επιβάλει η κυβερνητική συμμορία πλάι πλάι με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και του ΕΚΒ, για το σύνολο της εργαζόμενης πλειοψηφίας. 

ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ: Το σύνολο αυτών που χρόνια τώρα κυβερνάν τη χώρα και τις πόλεις μας. Οι κυβερνήσεις του κοινωνικού πολέμου και τα τοπικά τους στηρίγματα, σε δημαρχεία, νομαρχίες και υπουργεία. Οι ίδιοι που πριν γίνουμε «σχεδόν εργαζόμενοι» για 5 μήνες, μας είχαν στείλει για χρόνια στην ανεργία και την εξαθλίωση. Είναι όμως και εκείνοι που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τα δικαιώματα των εργαζομένων (ΓΣΕΕ και ΕΚΒ).  Όχι απλά δεν προστατεύουν τους εργαζόμενους, αλλά μέσω των προγραμμάτων στα οποία εργαζόμαστε, γίνονται εργοδότες μας και «δούρειος ίππος» για τον εκφυλισμό της αξιοπρέπειας μας και της αξίας της εργατικής μας δύναμης.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Πρώτα απ΄ όλα να μας αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενους με δικαιώματα. Δηλαδή να μας καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα μας και να μας καταβάλλεται μηνιαία ο μισθός μας, όπως εξάλλου αναγράφει και η σύμβαση εργασίας μας. Να έχουμε από την πρώτη ημέρα εργασίας πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Να μη μας πετσοκόβεται κανένα εργατικό δικαίωμα σαν να είμαστε «ειδική κατηγορία».

ΠΩΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ: Δεν γίναμε ούτε θα γίνουμε το μπαλάκι στις ευθύνες αυτών που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Έχουμε το κεφάλι ψιλά μακριά από γλειψίματα και παρακάλια, τα οποία έτσι ή αλλιώς δεν βοήθησαν κανέναν και ποτέ. Παλεύουμε συλλογικά. Οργανωνόμαστε μέσα από γενικές συνελεύσεις και μέσα από την προσπάθειά μας να φτιάξουμε σωματείο. Οργανώνουμε κινητοποιήσεις που απαιτούν και δε ζητιανεύουν.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ: Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι όλη η εργαζόμενη πλειοψηφία που βιώνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μια πανομοιότυπη κατάσταση με τη δική μας, είναι στο πλευρό μας. Οι αγώνες μας είναι και δική τους και κάθε δικιά τους αντίσταση είναι μέρος και του δικού μας αγώνα. Είναι απέναντι μας (και φροντίζει να το αποδεικνύει καθημερινά….) το σύνολο του σάπιου κυβερνητικού κατεστημένου. Ο κομματικός και γραφειοκρατικός συνδικαλισμός και οι κουστουμαρισμένοι συνδικαλιστές του ΕΚΒ. Οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που από τη μια μας «χτυπάν φιλικά την πλάτη», και από την άλλη όταν απομακρύνονται τα φώτα της δημοσιότητας φροντίζουν να υποσκάπτουν διαρκώς το μέλλον μας με τις αποφάσεις που παίρνουν ή δεν παίρνουν.

Εργαζόμενοι στην «κοινωφελή εργασία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου