Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ



ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
Στις 20/11/2012 (Θεσσαλία, Αρ. Φύλλου 34877, Σελ. 13) στο άρθρο “Πρώτοι υποστηρίξαμε τους εργαζόμενους που οδηγούνται σε διαθεσιμότητα “ μαζί με τη συνέντευξη του δημάρχου Βόλου για τον αγώνα των εργαζομένων του δήμου, φιλοξενείτε και μέρος της επιστολής της κ. Ανθής Κουλουκτσή με τίτλο «Δεν είμαστε υποχείρια κανενός». Στο συγκεκριμένο άρθρο η κ. Κουλουκτσή εμφανίζεται να  μιλάει στο όνομα των πενταμηνιτών, αλλά ο πίνακας προσληφθέντων που έχει εκδώσει το ΙΝΕ ΓΣΕΕ δεν αναφέρει το όνομά της. Εμείς παραβλέπουμε εύλογες καχυποψίες και προχωράμε στο ουσιώδες της δικής μας επιστολής.  Η συνάδελφός μας λοιπόν υποστηρίζει πως οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία δεν έχουμε δικαίωμα στην απεργία, αν και δηλώνεται στην αρχή του άρθρου ότι είναι πρώην συνδικαλίστρια.
Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να την ενημερώσουμε ότι κάνει λάθος, μιας και στην τελευταία 48ωρη απεργία εμείς απεργήσαμε και στηρίξαμε και όσους συναδέλφους μας ήθελαν να απεργήσουν και τους είχε ασκηθεί τρομοκρατία (http://ergazomenoikox.blogspot.gr/2012/11/blog-post_7.html#more ). Στην πράξη λοιπόν έχουμε κατοχυρώσει το δικαίωμά μας στην απεργία, όπως και προηγούμενοι από εμάς συμβασιούχοι ΚΟΧ. Ελλιπώς ενημερωμένη λοιπόν η συνάδελφος, αν και πρώην συνδικαλίστρια μάλλον δεν πολυενδιαφέρεται για μια σοβαρή έρευνα των δικαιωμάτων της, για να μην αναφερθούμε στο πόσο την ενδιαφέρει να αγωνιστεί για τη διατήρηση και τη διεύρυνση των κεκτημένων των εργαζομένων.  Η παρέμβαση της κ. Κουλουκτσή μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, από τη στιγμή δε που η εν λόγο κυρία ενώ απουσιάζει από τις λίστες των «ωφελούμενων» των «προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας», βρίσκεται σε μια άλλη λίστα. Ήταν υποψήφια με το συνδυασμό του κ. Σκοτινιώτη στη Δημοτική Κοινότητα Βόλου (βλ.  http://www.taxydromos.gr/article.php?id=28022&cat=1 )!!!
Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μια και καλή τα πράγματα! ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ! ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ! Καλούμε τη συνάδελφο να τολμήσει να σταθεί απέναντι σε όσους και όσες συμβασιούχους ΚΟΧ είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες, απέναντι σε όσους και όσες μόνιμους εργαζόμενους θα κληθούν να βγουν σε διαθεσιμότητα, να μας πει ότι είμαστε «υποχείρια» κοιτώντας μας στα μάτια!  Είναι δικαίωμά του καθενός να είναι ευτυχισμένος με 625 ευρώ  μηνιαίως για 8ωρη και 5ήμερη εργασία και μετά επιστροφή στην ανεργία. Εμείς δεν είμαστε! Ο καθένας και η κάθε μια μας ας διαλέξει με ποιους είναι!
Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την εντύπωση που μας προκάλεσε το μένος της κ. Κουλουκτσή απέναντι στη δημοτική παράταξη ΔΑΣ, με την οποία η πρωτοβουλία μας δεν έχει καμία πολιτική σχέση, πέρα από το ότι είμαστε μαζί με όσους και όσες αγωνίζονται για τα εργατικά δικαιώματα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στην κατάργηση των δικαιωμάτων και την καταπάτηση των αναγκών μας. Βέβαια η κ. Κουλουκτσή, προτιμά να κατηγορεί ανθρώπους που αγωνίζονται για τις θέσεις εργασίας τους και να αφήνει στο απυρόβλητο την δημοτική αρχή και την κυβερνητική πολιτική, λειτουργώντας ως ο καλύτερος υπερασπιστής της πολιτικής της εξαθλίωσης των εργαζομένων. Έχει διαλέξει με ποιους είναι, όπως κι εμείς!
Η επιστολή της κ. Κουλουκτσή εμφανίστηκε τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στους δήμους δίνουν έναν μεγάλο αγώνα επιβίωσης και αντικειμενικά όποιος τους λοιδορεί, επιχειρεί να τους υπονομεύσει. Από την άλλη όμως εμφανίζεται και τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στην «κοινωφελή εργασία» στη Λάρισα ξεκινούν κινητοποιήσεις γιατί ενώ τελειώνουν των 3ο μήνα εργασιών δεν έχουν πάει ούτε δεκάρα!!! Ως πρωτοβουλία εργαζομένων στα ΚΟΧ δηλώνουμε σε όλους τους επίδοξους «εκφραστές» μας πως η ενότητα είναι το όπλο μας για να κερδίσουμε όσα μας ανήκουν. Τα εργατικά δικαιώματα δεν είναι μια νομοθετική πράξη, είναι αποτέλεσμα συλλογικών αγώνων. Παλεύουμε να συγκροτήσουμε τις δικές μας ανεξάρτητες εργατικές συσπειρώσεις, αντιλαμβανόμενοι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά προγραμμάτων σαν την κοινωφελή εργασία, αλλά ταυτόχρονα απαιτούμε και εγγραφή στο Σωματείο των ΟΤΑ, ώστε να παλέψουμε από κοινού για τα δικαιώματά μας. Σε αυτή την κατεύθυνση δηλώνουμε ξεκάθαρα, πως οι διάφοροι μηχανισμοί δεν θα  μπορέσουν να μας χρησιμοποιήσουν ως απεργοσπάστες, εκμεταλλευόμενοι την ανασφάλεια που θέλουν να μας φορτώσουν.
Κανένας συμβασιούχος ΚΟΧ δεν είναι μόνος. Συλλογικά παλεύουμε- νικάμε

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

              Πρωτοβουλία για τη δημιουργία σωματείου στα ΚΟΧ Μαγνησίας

(Κάθε εβδομάδα έχουμε ανοιχτή συνάντηση στο πανεπιστήμιο-κτήριο Παπαστράτου-στην παραλία, η  οποία ανακοινώνεται στο blog)
 επικοινωνία: ergazomenoikox.blogspot.com
                           ergazomenoikox@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου