Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Κάλεσμα για την απεργία της Πρωτομαγιάς



… αγωνιζόμαστε για να τους ανατρέψουμε και να πάρουμε πίσω όσα μας ανήκουν…

Η πρωτομαγιά δεν είναι δώρο καμίας κυβέρνησης, δεν είναι χάρη κανενός εργοδότη! Όλο το προηγούμενο διάστημα μάθαμε ότι ο μόνος τρόπος για να διεκδικούμε και να κερδίζουμε είναι ο οργανωμένος αγώνας που δίνεται μέσα από τα σωματεία των εργαζομένων που δεν σκύβουν το κεφάλι στις απειλές, δε βρίσκουν συμβιβαστικές λύσεις με τους εργοδότες, δεν υποκύπτουν στα ψηφοθηρικά υποκριτικά λόγια συμπαράστασης πολιτικών προσώπων που υποστηρίζουν και υποστηρίζονται από τα κόμματα των μνημονίων και της υποταγής στην Ε.Ε. του οικονομικού ολοκληρωτισμού, ούτε χειραγωγούνται από τους εργατοπατέρες που ξεπουλάν την εργατική τάξη σε  πολιτικές φιέστες και παραγοντισμούς.
Δεν χαρίζουμε την πρωτομαγιά στους εργοδότες μας του Εργατικού Κέντρου Βόλου που για μήνες μας είχαν οδηγήσει στην οικονομική απελπισία και ακόμη δεν μας έχουν αποπληρώσει. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν είναι απλά συμβιβασμένοι συνδικαλιστές στην υπηρεσία του κεφαλαίου και των πολιτικών δυνάμεων που το συναπαρτίζουν. ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ!
Η εμπειρία των αγώνων μας έπεισε ότι μόνο με μαχητικές διεκδικήσεις καταφέραμε να κερδίσουμε το φαγητό στο τραπέζι μας. Το γεγονός ότι έχουμε ήδη λάβει το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής αμοιβής μας – αν και με εξοντωτικές καθυστερήσεις – μας καθιστά από τις εξαιρέσεις στην εμπειρία των συναδέλφων μας σε αντίστοιχα προγράμματα που έχουν τρέξει πανελλαδικά. Αυτό για όσους υπήρξαν στις κινητοποιήσεις όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα είναι ξεκάθαρα ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΙΚΗ και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν από όσους μας έχουν εμπαίξει και μας έχουν κατηγορήσει μέχρι στιγμής να το καρπωθεί!
Οι αγώνες που δώσαμε, οι συμβασιούχοι ΚΟΧ του ΙΝΕ της ΓΕΣΕΕ όλο το προηγούμενο διάστημα, έκαναν αισθητή την ανάγκη της δημιουργίας ενός συνδικαλιστικού φορέα οργάνωσης και διεκδίκησης, σε ένα μαχητικό δυναμικό συναδέλφων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. Η δημιουργία του  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ γεννήθηκε μέσα από τη συνειδητοποίηση της επιτακτικής αναγκαιότητας για συλλογική έκφραση και κάλυψη όλου εκείνου του δυναμικού των συμβασιούχων εργαζομένων (ΚΟΧ, Ορισμένου Χρόνου, Έργου κτλ.) που εργάζεται σε φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, χωρίς συλλογικά δικαιώματα και χωρίς συλλογική δύναμη. Οι προσπάθειες υποτίμησης της σημασίας ενός σωματείου που θα καλύπτει αυτή τη μεγάλη μερίδα εργαζομένων της πόλης και οι απόπειρες παραπλάνησης σε σχέση με τη φυσιογνωμία του σωματείου δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο. Από εδώ μπρος κάθε συνάδελφος συμβασιούχος, που μέχρι τώρα δεν είχε φορέα συνδικαλιστικής κάλυψης, δεν είναι μόνος του. Κάθε προσπάθεια μείωσης της σημασίας της συγκρότησης σωματειακής οργάνωσης εργαζομένων είναι παραπάνω από αυτονόητο ότι υποσκάπτει τους αγώνες και εξυπηρετεί τη λογική της απομόνωσης των εργαζομένων. Οι μόνοι που έχουν λόγο να προχωρούν σε υποτιμητικές και επιθετικές προς το σωματείο διατυπώσεις είναι οι εργοδότες και οι καλοθελητές τους, συχνά υπό το μανδύα «κάποιων άλλων εργαζόμενων». Υποχείρια της κάθε εξουσίας εξάλλου δεν έπαψαν ποτέ να υπάρχουν… Ξεκαθαρίζουμε ότι δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει κομματικά παιχνίδια και να στήσει κομματικό μαγαζί στις πλάτες των εργαζομένων. Αυτός ήταν και ο λόγος που υπερασπιστήκαμε και συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε με πάθος την οικονομική και πολιτική αυτοτέλεια του σωματείου μας.
Σε αυτούς του αγώνες δεν είμαστε μόνοι μας! Μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων που παλεύουν καθημερινά έξω από τη λογική του συμβιβασμού και της περιχαράκωσης, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις μάχες που επιτακτικά μας επιβάλουν οι εποχές. Οι ανάγκες μας δε σταματούν στο να πληρωνόμαστε στο τέλος κάθε μήνα – που είναι αυτονόητη υποχρέωση των εργοδοτών μας – με μισθούς πείνας, δε σταματούν στο αυτονόητο της τήρησης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας που οι εργοδότες μας του ΕΚΒ καταστρατήγησαν (http://ergazomenoikox.blogspot.gr/ ).  
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ 8ΩΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους και άνεργους στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα στην απεργία της Πρωτομαγιάς. Η Πρωτομαγιά δεν είναι γιορτή, δεν ήταν πότέ γιορτή, όπως καμία ματωμένη απεργία δε γίνεται ποτέ γιορτή. Το ξέρουμε καλά από το ματωμένο ’36, όταν οι ορδές του τότε πρωθυπουργού και μετέπειτα δικτάτορα Μεταξά, έπνιξαν στο αίμα τη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, το ξέρουμε πολύ καλά από το ματωμένο Ιούνη των απεργιακών κινητοποιήσεων στο Βόλο. Η Πρωτομαγιά είναι το εφαλτήριο για να μην επιτρέψουμε στους εργοδότες μας να καπηλεύονται τους αγώνες του παρελθόντος μας και να  υποβαθμίζουν ως αναντίστοιχους, περιττούς και υποκινούμενους τους αγώνες του παρόντος μας. ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 9.00 π.μ. ΑΦΕΝΩΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ, ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΒ.
 ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΙΣΧΥΡΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΕ! ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΟΧ (όπως  προσπάθησε ο πρόεδρος του δικτύου των ΜΚΟ Θεσσαλίας, λεγοντάς μας να μην ξεσηκώνουμε τους εργαζόμενους και αποκαλώντας μας υποκριτικά αχάριστους μιας και πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που έχουμε έστω και αυτή τη δουλειά) ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ!
Προσωρινή Διοίκηση
του
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου