Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Ενημέρωση για τη διαδικασία και το χρόνο ασφάλισης

Από τις 01/01/2013 σύμφωνα και με ενημέρωση που είχαμε από το ΙΚΑ, ισχύει νέος νόμος για την ασφάλιση  βάση του οποίου για την έκδοση η τη θεώρηση βιβλιαρίου υγείας απαιτούνται 100 ένσημα (4 μήνες ασφάλισης) . Εκτός λοιπόν των 4ων μηνών για να εμφανιστούν τα ένσημα στο ΙΚΑ απαιτείται ένα επιπλέον διάστημα 1-1,5 μήνα, γεγονός που πρακτικά σημαίνει πως βιβλιάρια υγείας θα έχουμε μετά το τέλος 5 μηνών. Από τα παραπάνω εξαιρούνται όσοι είχαν μέσα στο 2012 κάποια ένσημα (οχι τα ένσημα των 2 τελευταίων μηνών, Νοέμβρη, Δεκέμβρη), οι οποίοι μπορούν μέχρι 01/03/2013 να πάνε στο ΙΚΑ και να σφραγίσουν τα παλιά τους βιβλιάρια.

Για μια ακόμη φορά γίνεται εμφανές, ότι πρέπει να αγωνιστούμε και για τα αυτονόητα, ή κατάκτηση των οποίων προϋποθέτει μια σκληρή σύγκρουση με την κυβέρνηση, τους συμμάχους της και τους μηχανισμούς της.

Υ.Γ.: Για τυχών εσφαλμένα στοιχεία, σε σχέση με την διαδικασία της ασφάλισης, δεν φέρουν ευθύνη οι συνάδελφοι που σύνταξαν αυτή την ανακοίνωση για να ενημερώσουν, καθώς μεταφέρουν αυτά που τους ειπώθηκαν από τους υπαλλήλους του ΙΚΑ. Αντιθέτως έχουν ευθύνη για μια ακόμη φορά οι υπεύθυνοι υλοποίησης του προγράμματος, δηλαδή το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και το ΕΚΒ, καθώς δεν φρόντισαν να ενημερώσουν υπεύθυνα τους εργαζόμενους στην "κοινωφελή εργασία". Για αυτό και είναι δουλέμποροι, οτι και να λένε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου